fredag 22. august 2014

Ferie 2014 - Sunnmøre

Etter å ha lagt til sengs i 6 dager med matforgiftning, hang årets ferietur til Sunnmøre i en tynn tråd. CRP var på 80 når jeg kom til legen mandag, fredag viste nye målinger at den var halvert, og legen mente at jeg kunne reise av gårde som planlagt.

Lørdag 09. august reiste jeg og Nando av gårde, første overnatting var Blix overnatting i Vik i Sogn. Et veldig hyggelig sted. Stormen "Lena" herjet rundt der da, og det var veltet trær på veiene når vi dro videre søndag morgen.

Vi ankom da Fjørå i Valldalen i Møre og Romsdal. Bodde der hos min fetter Jon Ole og fru Kari som er foreldrene til Linda, og så skulle jo jeg og Linda gå 4 dagers turen vår i Tafjordfjella. Vi ble kjørt til Tunga og gikk derfra til Pyttbua for første overnatting. Videre til Veltdalshytta via Karitinden, og tredje dag gikk vi til Reindalseter. Meningen av at vi skulle gå derfra til Muldalen torsdagen, men mine lår og legger var temmelig stive og Nando hadde også fått noen såre bakpoter fra nedstigningene dagen før. Derfor fristet ikke 8 timer tur. Vi gikk derfor ned til Zakariasdammen, ca 2,5 timers gange, hvor vi ble hentet. En fantastisk fin tur! Heldig med været, vi hadde vel ca en halv time med regn på hele turen.

Nando var flink og kløvet på hele turen. Han måtte også gå løs store deler av turen, i alle fall der det var nedstigning. Nedstigningene var så bratte og på mye stein, så det hadde nesten vært umulig å holde ham i bånd. Men det var ingen problem, Nando gikk i nærheten av meg hele tiden. Han skremte forresten opp ei rype på fjellet. Stakkars, han skjønte ikke helt hva han skulle gjøre da, så han fortsette egentlig bare å gå videre. :-)

Fredag var vi på Vestnes og fikk se Tafjordbåten som skal pusses opp, og meningen er at den skal på vannet sommeren 2015.

Lørdagen reiste jeg til Ålesund og hilste på tante Karen, og så kjørte jeg videre til Slagnes hvor jeg og Nando bodde i onkel Einar sitt hus, men fikk alle måltider servert hos onkel Olav. Fikk også hilst på resten av slekta der.

Onsdag begynte jeg å kjøre tilbake, hvor jeg overnattet på Haukeliseter Fjellstue.

En fin ferie på Sunnmøre er over. Har fått nydelig mat alle steder, hyggelig å hilse på slekta igjen, og jammen meg så fikk jeg vite om slekt jeg ikke visste om før og i tillegg at en kollega av meg har tilbrakt mange av sine somre på Slagnes under barndommen, noe jeg også gjorde veldig ofte. Verden er ikke så stor! :-)

Her er bilder fra turen med kommentarer. Ingen oppdatering i treningsbloggen til Nando denne gang. Nå er det tilbake til hverdagen og jobb, og da må vi også komme i gang med trening.

https://plus.google.com/photos/101279621119225186067/albums/6047855675259334337?banner=pwa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar