lørdag 22. september 2018

Det kan skje mye på kort tid......

Oppdaterer treningsblogg , turtips-siden og Nando's CV, men akkurat hovedsiden blir det så som så med.....

Den harde vinteren med mye snø og kulde, gikk over til full sommer på bare et par uker. Det var litt av en overgang. Lørdag 05. mai fikk jeg beskjed om at min mor hadde falt utenfor Sørlandssenteret da hun skulle inn i en taxi som ventet. Hun slo seg helseløs, og kom seg aldri verken fysisk eller psykisk. Det ble måneder med opphold på sykehus, Valhalla omsorgssenter, hjemmesykepleien, tilbake til sykehus og Valhalla og tilslutt fikk hun endelig fast opphold på Tveit Omsorgssenter (Kvales Minne) , i midten av juli. Hun trivdes der og var glad for å slippe frykten for å bli sendt hjem.

Hun spiste og drakk mindre og mindre, selv om pleierne gjorde alt de kunne. Hun var så glad i alle som jobbet der, og de i henne. Men kroppen ga opp, og tror nok hun selv også ikke ville mer, hun kunne jo aldri bli som før. Mandag 20. august hadde hun stått opp som vanlig og vært i dagligstua , men etter lunch ville hun legge seg, hun var så trøtt. Kl 16:00 fikk vi telefon at vi burde komme ut, hun pustet tungt men hadde ikke vondt, ville bare hvile. 10 minutt senere var hun død. Sovnet stille og fredelig inn.  Godt å tenke på at ikke ble mange måneder eller år , sittende på et sykehjem, og hun hun ikke hadde noe smerter.

Min far går det heldigvis fint med, og klarer seg mer eller mindre selv nå.

Livet går videre, og jeg jobber videre mot en A-godkjenning i NRH neste år. Det er siste sjanse, siden vi ikke prøvde oss i år. Men nå har vi høsten , vinteren og våren og ser an hvordan det går med både fysisk og mental trening på Nando. Så langt viser han ingen tegn på noe svakheter, tvert om, han disponerer kreftene sine fornuftig, kombinert med at han har erfaring i søksarbeid, så jobber han riktig så godt nå på trening. Skriver litt mer om det i treningsbloggen.

Har akkurat hatt en treningshelg i NRH regi på Evje, påfulgt med en uke ferie med flere toppturer.

Den gamle PC tok kvelden på fredag morgen, og da var det å kjøpe ny og bygge den opp igjen. Det tar tid å få alt på plass, men det kommer seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar