lørdag 31. august 2013

Toppturer i Setesdalsheiene


Noen flotte dager i Sirdalsheiene. Kjørte Brokke-Suleskar og tok turen til Lysebotn og retur. Overnatting på Sirdal Høyfjellshotel.

Tirsdag gikk vi tur til Hilleknuten, ca 1270 moh. Det var bratt, men utsikten på toppen var verd det. Vi vandret blant hundrevis av sauer, men på vei ned den bratte alpinbakke på vei tilbake, lå det 4 sauer og kikket på oss. Plutselig tar den ene fart og løper mot oss, de 3 andre etter (skjønte etterpå at det var ei søye med lammene). Søya løper Nando rett ned!! Det er jo ikke sånn det står i boka!! Der skal jo hunden jage sauen....Vel, sauen løp videre, både den og Nando uskadd, og vi kunne litt skjelvende fortsette ned siste del av turen. Nando viste heller ingen tegn til aggresjon mot sauen, han ble bare litt forfjamset! Turen tok ca 3,5 timer.

Onsdag på vei hjem, kjørte vi via Tonstad, og der gikk vi til Havsynsknuten, ca 1000 moh. Det var enda brattere enn dagen før! Men igjen, verd slitet når vi kom til toppen. Også denne turen tok ca 3,5 timer. Begge turene var veldig godt merket med røde merker hele veien!

Torsdag når vi var hjemme igjen,  gikk vi en tur til Ropstadknuten 488 moh. Det var skikkelig nedtur etter de to flotte toppturene vi hadde gått!

Torsdag fikk jeg også besøk av Lisbeth, vi hadde en kjempekoselig kveld og hun ble over til fredag.

Kjenner at jeg bare MÅ på flere sånne toppturer. Det er en helt fantastisk å komme seg opp i høyden.

Vel, i dag er siste sommerdag (ifølge kalenderen). Men fortsatt varmt på dagen og fint vær.

Vi har også trent siden sist, så Nandos treningsblogg er oppdatert: http://www.nandospage.blogspot.no/p/treningsblogg_22.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar